LAKOSSÁGI FÓRUM A H6-OS HÉV SZIGETHALOM-RÁCKEVE SZAKASZÁNAK FEJLESZTÉSÉRŐL

Budapesten ma egyedül a H6-os ráckevei és a H7-es csepeli hév nem éri el a metróhálózatot. Ezt szeretnénk orvosolni a vonalak Kálvin térig való meghosszabbításával. Új, korszerű, akadálymentes járművekkel átszállás nélkül lehet elérni majd a belvárost, két metróvonalat, vagy a nagykörúti villamost.

Egységes arculatú megállóhelyek, komfortos peronberendezések, peronlefedések, készülnek. A peronok 120 m hosszúak, akadálymentesek lesznek. Ráckevén a végállomás utasperonjai körülbelül 400 méterrel délebbre kerülnek, a városközponthoz közelebb.

Az online lakossági fórumon bemutattuk a hévfejlesztést, a Szigethalmon, Tökölön, Szigetcsépen, Szigetszentmártonon, Szigetújfalun és Ráckevén található megállók megújítására vonatkozó terveket. A résztvevők megismerhették azt is, milyen módon nyilváníthatnak véleményt a tervekről és vehetnek részt a fejlesztések alakításában.

A tervezés során több lakossági fórumot tervezünk, ez az első, amely a Szigethalom és Ráckeve közötti szakaszt érinti, a későbbiekben a szigetszentmiklósi, dunaharaszti és budapesti szakaszokról is tartunk lakossági fórumokat.

VIDEÓ A 2021. JÚNIUS 23-ÁN TARTOTT LAKOSSÁGI FÓRUMRÓL:

Az online fórumhoz csatlakozással kapcsolatos adatvédelmi tájékoztató: Tájékoztató letöltése (pdf)